sundayhome.

IMG_8187.JPG_effected

Sunnuntairuokien sijaan sisustuskuvia !

Mun piti alunperin tulla laittamaan viime kesän Sveitsin reissulla kuvattu piknik-video tänne, mutta mulla on ollut ongelmia imovien kanssa tietokonepäivitysten jälkeen ja siitä puuttuu äänet.. Sen takia syyslomavideotakaan ei ole näkynyt, mutta toivottavasti saan ne pian teille tänne.

Sen sijaan halusin tunnelmoida alkusyksyllä kuvattuja kotikuvia, näissä on niin ihana valo ! Ja nyt kun syyskelit näyttää harmaantuneen, on kiva saada aurinkoa kuvien kautta.

Koen välillä olevani todella tylsä sisustusjutuissa, sillä hankin aika harvoin uusia juttuja kotiin - tykkään jo olemassaolevista tavaroistani ja en päivitä sistustustani usein. Siksi sisustusjutuista tulee harvemmin postailtua. Mutta syksyn aikana muutamia ihania juttuja on löytynyt ja sen lisäksi ajattelin kertoa hieman viherkasveistani, niistä oli postaustoivetta :)

Löysin jonkin aikaa sitten vihdoin itselleni kaksi mustaa wieniläistyylistä tuolia ja kävin hakemassa ne bussin avustuksella kotiin. Bussimatkan jälkeen piti kantaa ne keskustasta kotiin ja samalla taluttaa pyörää.. en täysin tiedä miten onnistuin siinä, mutta muutamien säälivien katseiden ja omanlaatuisen kantotyylin omaksumisen jälkeen tuolit pääsivät vihdoin uuteen kotiin valkoisten pinnatuolien kaveriksi.
Sen lisäksi kotijutuissa uutta on lähinnä muutamat astiat, yksi viherkasvi ja jatkuvasti kasvavat lehtipinot.

Mutta nyt niihin viherkasveihin.
Kasvinhoitoni on erittäin yksinkertaista, mutta säännöllistä. Kastelen kaikki kukat kerran viikossa, yleensä sunnuntaisin ja osan kasveista kastelen suoraan kannulla, mutta osa tykkää kun niiden antaa imeä vettä vadissa muutaman tunnin ajan - erityisesti kodinonni, orkidea, lankaköynnös ja eukalyptus tykkää tästä.
Kasveista osa on kotikotoa äidiltä - lehtipinon päällä oleva Kultaköynnös ja juuri istutettu Kiinanruusu. Sohvapöydällä oleilee lankaköynnös, jonka ostin Ikeasta ja äidiltä saatu kasvi, jonka nimeä en tiedä. Ikkunalaudan asukkeja on Rahapuut, jotka on kasvatettu ottamalla "vauvoja" liian isoksi kasvaneesta Rahapuusta, lisäksi siellä on valkoinen Orkidea ja toisella ikkunalaudalla on kaveriltani saatu bonzaipuun alku. Sivupöydältä löytyy Kiinanruusun ja Eukalyptuksen lisäksi Kodinonni ja Aasinkorva. Viherkasveista uusimmat tulokkaat ovat Stockmannilta ostettu kasvi (tämän nimeä en harmikseni tiedä), joka on yöpöydällä ja Tampereen Kukkaikkunasta ostettu Eukalyptus, joka onneksi on vielä pysynyt hyvin hengissä, vaikka se viihtyy vähän huonosti sisäkasvina täällä Suomessa. 

Kotona syksy ja talvi näkyy lähinnä kynttilöiden lisääntyneessä käytössä ja ehdin jo ripustaa muutamat jouluvalotkin. Ruokapöydän tuoleille laitan myös aina talveksi lämpimät taljat Muuten mun kotona mennään samoilla jutuilla kesät talvet.
Kiva kirjoitella vaihteeksi kotijutuista. Ja ihanaa viikkoa ja isänpäiväiltaa !


// My home and some new things there. I bought two new chairs, an eukalyptus plant and some new magazines to read and make my always growing magazine piles a bit bigger. 

IMG_8070.JPG_effected
IMG_8197.JPG_effected
IMG_8100.JPG_effected
IMG_8082.JPG_effected
IMG_8204.JPG_effected
IMG_8129.JPG_effected
IMG_8208.JPG_effected
IMG_8096.JPG_effected
IMG_8094.JPG_effected
IMG_8121.JPG_effected
IMG_8193.JPG_effected
IMG_8089.JPG_effected
IMG_8179.JPG_effected
IMG_8198.JPG_effected

xoxo Maria

Comments

 1. Ihanan tytön ihana koti! Valkoista, valoisan vehreää ja muhkeanpehmeänihanaa! Siihen vielä muutamat rosoisemmat pinnat, niinku betoniruukut, ja avot! <3 Aina ihana kyläillä ja ihailla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ihana ois myös tietää kuka ihana vierailijatyyppi olet :D

   Delete
 2. Ihanan raikkaat kuvat! Tulee kyllä ihan kesää ikävä!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos !!! :) Nää on kyllä aurinkoiselta syyspäivältä, mutta näissä on ihan kesäfiilis.. mut ensin JOULUUUUU!

   Delete

Post a Comment

Popular Posts