Carrot buns.
Carrot buns
1 kg (15 dl) flour
1 tbsp salt
6 dl water
50 g yeast
2 tbsp honey or light syrup
5 dl grated carrot
oil for spreading
1. Grate the carrots.
2. Measure the flour and the salt in a bowl. Warm up the water and stir in the yeast and the honey or syrup.
Pour the mixture into the bowl with the flour and mix.
3. Knead for 10 minutes and then let the dough rise for 30 minutes.
4. Knead the risen dough for a minute or two and make the buns.
Let the buns rise for 20 minutes and then spread oil on them.
5. Bake in 250℃ for about 10 minutes.
Porkkanasämpylät
1kg (15dl) vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
6 dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
5 dl porkkanaraastetta
öljyä voiteluun
1. Kuori porkkanat.
2. Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Lämmitä vesi ja sekoita siihen hiiva ja hunaja tai siirappi.
Kaada neste jauhoihin ja sekoita.
3. Alusta taikinaa 10 minuutin ajan ja sen jälkeen anna sen kohota 30 minuuttia.
4. Vaivaa kohonnutta taikinaa minuutin tai pari ja pyöritä taikinasta sämpylöitä.
Anna sämpylöiden nousta vielä 20 minuuttia ja sen jälkeen voitele ne öljyllä.
5. Paista 250℃ n. 10 minuuttia.
Recipe from here / Resepti täältä.
I've been looking for a delicious carrot bun recipe for a long time and I think I finally found it.
I've already made these twice and they are delicious ! Just spread some butter on it and good cheese, and well... You're hooked. Especially if you have some tea to drink with it.
So here is something for you to make during the weekend. Make some carrot buns, invite your friends and enjoy.
Oon ettiny herkullista porkkanasämpyläreseptiä jo kauan ja luulen vihdoin löytäneeni sen.
Näitä sämpylöitä on tullu tehtyä jo pari kertaa ja nää on kyllä herkullisia ! Voita ja hyvää juustoa ja aijettä, olet koukussa. Etenkin jos lisäksi on teetä.
Joten tässä viikonlopuksi vinkki. Leivo sämpylöitä, kutsu ystäviä ja nauti.
xoxo Maria
Comments
Post a Comment