sundayplate: autumn evenings and an apple pie.

IMG_8612.JPG_effected

INGREDIENTS

125g unsalted butter, softened
220g (1cup) caster sugar
3 eggs
1 lemon, zested, juiced
200g flour
1-2 tsp baking powder
200g natural yoghurt
2 large apples, sliced


TO MAKE THE CAKE

Preheat oven to 180C. Grease and line base and sides of a 20cm round cake pan.
Beat butter and caster sugar until pale and fluffy, the beat in eggs, one at a time; it may look a bit curdled, but don't worry. Gently fold in lemon zest and flour, alternating with the yoghurt. Using a spatula, scrape mixture into the prepared pan. Arrange the apple slices on top of the cake, then bake for 45 minutes or until golden brown and a skewer inserted into the centre of the cake comes out clean.


Recipe from here.

IMG_8601.JPG_effected
IMG_8616.JPG_effected
IMG_8632.JPG_effectedIMG_8621.JPG_effected
IMG_8613.JPG_effected

Viime vuonna tein tätä sitruunaista omenapiirakkaa ensimäistä kertaa. Nämä maut mielessäni haaveilin kotimaisista omenista ja niistä tehdystä piirakasta, vaniljajäätelön kanssa tietysti. Siksi suuntasin eräänä iltana siskon puutarhaan ja kannoin onnellisena repuntäydeltä omppuja kotiin. 

Kaksi omenapiirakkaa on jo tehty, syksyn lempiherkkua on tarjottu ystäville ja isosiskolle ja syöty salaa illalla jääkaapista pala tai toinenkin. Kolmas omenapiirakka pitää ehkä vielä tehdä, ennen kun omenasesonki loppuu. Herkullisia juttuja. 

Mielessä kovasti leipomis- ja ruokajutut. Näin syksyllä mehevät, pitkään kypsyneet maut ja ajan kanssa tehdyt ruuat kiinnostaa. Väitän, että pieni vaivannäkö ruuan eteen saa sen maistumaan entistä paremmalta. Onneksi pian on syysloma ja pääsen äidin kanssa keittiöön kehittelemään kivoja ruokajuttuja. 

Ajattelin muuten, että olisi kiva julkaista aina sunnuntaisin joku kiva resepti tai ruokajuttu. Silloin on usein aikaa kokata tai muuten vaan fiilistellä ruokajuttuja. Miltä kuullostaisi?


// The result from a trip to my sisters garden. Made my favorite autumn treat, an apple pie. Delicious !

xoxo Maria

Comments

Popular Posts