sundayplate: potato-bread and tea.
Tänä sunnuntaina aamupalalla herkuteltiin itse tehdyillä perunarieskoilla.
Kaveriksi teetä ja kunnolla voita, jos mieli tekee niin juustoa ja kurkkua myös.
Innostuin leipomaan pehmenneistä perunoista perunarieskoja ja onnistui hyvin vaikka muusi piti tehdä lasipullon avulla, parempien keittiövälineiden puuttessa.
Muuten sunnuntai sujui mieluisten juttujen parissa. Aamupalan jälkeen suuntasin kävelylle uniseen kaupunkiin ja sen jälkeen valmistelinkin kotia vieraita varten, jonka jälkeen piti lähteä töihin.
Nyt kirjoittelen tätä kotona. Kynttilät palaa ja on jotenkin rauhallista.
Pian unille. Ihanaa viikkoa !
// Made potato-bread and had it for breakfast today. Perfect with some tea and sunday thoughs.
n. 10kpl
6 dl perunamuusia
2 kananmunaa
2 tl suolaa
5-6 dl vehnä-, ohra- tai grahamjauhoja
Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin munat, suola ja jauhot. Älä vaivaa liikaa. Levitä pellille pieniä kakkaroita, käytä jauhoja apuna. Pistele kakkaroihin haarukalla muutamia pistoja.
Paista perunarieskoja 225 asteisessa uunissa reilut 10 min, niin kauan, että rieskat ovat saaneet vähän väriä. Voit myös esipaistaa perunarieskat uunissa ja pyöräyttää pannulla juuri ennen tarjoilua.
Voitele perunarieskat voisulalla ja nauti lämpimänä.
Resepti täältä.
6 dl perunamuusia
2 kananmunaa
2 tl suolaa
5-6 dl vehnä-, ohra- tai grahamjauhoja
Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin munat, suola ja jauhot. Älä vaivaa liikaa. Levitä pellille pieniä kakkaroita, käytä jauhoja apuna. Pistele kakkaroihin haarukalla muutamia pistoja.
Paista perunarieskoja 225 asteisessa uunissa reilut 10 min, niin kauan, että rieskat ovat saaneet vähän väriä. Voit myös esipaistaa perunarieskat uunissa ja pyöräyttää pannulla juuri ennen tarjoilua.
Voitele perunarieskat voisulalla ja nauti lämpimänä.
Resepti täältä.
Comments
Post a Comment