birthdaycake.
Makes five 15 cm, or four 20 cm layers
1/2 cup (113 grams) butter
2 cups white sugar
3 1/2 cups flour
1 teaspoon salt
3 teaspoons baking powder
1 1/2 cups ice water
1 teaspoon vanilla
4 egg whites beaten stiff
food coloring
1. Add sugar to the butter and beat until light. Sift dry ingredients and add alternately with ice water and flavourings, beating thoroughly after each addition. Fold in the beaten egg whites. Add food coloring if you like.
2. Pour into greased layer pans and bake at 350 degrees F (175 degrees C) for about 30 minutes.
Cream cheese frosting
Cream cheese frosting
100 g softened butter
300 g cream cheese
1 1/2 cups powdered sugar
1 tsp vanilla sugar or 1/2 tsp vanilla extract
1. Beat butter until pale and fluffy. Add cream cheese, powdered sugar and vanilla and beat until just smooth.
2. Put the bowl in the fridge while you cut the cake.
Reseptit yhdistelty näistä, klik & klik
Tein kakkua, söin kakkua, kävin Tallinnassa ja nauroin päivän aikana enemmän kuin pitkään aikaan.
Oli hyvä syntymäpäivä.
Reissattin tosiaan aikaisen aamuherätyksen jälkeen viettämään päivä Tallinnassa. Mukana paras ystävä, isosisko ja siskon mies. Meillä neljällä oli mitä mainiointa ja päivän päätteksi sänkyyn nukahtikin yksi onnellinen 21-vuotias synttärisankari.
Masu täynnä kakkua - tietenkin
// I had my 21st birthday on the 16th of August. I made cake, ate a lot of cake and went to Tallinn with my best friend, my sister and her husband. And we had a great time !
xoxo Maria
Ihana synttärisankari ja herkku kakku(ja) saatiin! Synttärimatkasta perinne! xo, isosisko
ReplyDeleteihana reissuseura !! pus. ja perinnemuodostuksia kannatetaan - ehdottomasti !!
DeleteHuikea kakku!! Onnea jälkijunassa! :)
ReplyDeleteKakku oli kyllä semmoinen itsensä haastamisjuttu, joka onneksi onnistui :)
DeleteKiitos onnitteluista !