Sunday, June 28, 2015

it tastes like summer days.

IMG_4744.JPG_effected
IMG_4760.JPG_effected
IMG_4756.JPG_effected


Ranskalainen raparperikakku


2 1/2 dl maustamatonta, oikein hapanta jugurttia (esim. bulgarianjugurttia)
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl rypsiöljyä
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl kuorittua ja kuutioitua raparperia

päälle: sokeria

halutessasi: sitruunaliemi

2 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 rkl sokeria


Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja sipaise reunoille voita tai öljyä.
Sekoita keskenään jugurtti, sokeri, vanilja ja sitruunankuori. Valuta joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot jugurttiseoksen joukkoon ja sekoita käännellen vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin, älä yhtään enempää.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja ripottele päälle raparperipalat. Paista 45-60 minuuttia (omassa 20-senttisessä vuoassani kakku paistui tunnin, mutta isommassa vuoassa se kypsyy varmasti nopeammin). Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi. Kun otat kakun uunista, ripottele päälle sokeria.
Jos haluat kakusta vieläkin kosteamman ja sitruunaisemman, valmista kostutusliemi: laita sitruunamehu, vesi ja sokeri kasariin. Sekoita ja anna kiehahtaa, poista liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valele kakun päälle.

IMG_4758.JPG_effected
IMG_4751.JPG_effected
IMG_4755.JPG_effected
IMG_4761.JPG_effected


Unelmoin välillä omasta omakotitalosta ja puutarhasta - ja keskustan vanhoista jugend-taloista, mutta mennään nyt takaisin siihen koti + puutarha unelmaan.

Alkukesä ja ikkunoista sisään kurkistavat syreeninkukat, oman puutarhan raparperisadot ja pionikimput.
good times.

Omien raparperisatojen ja niiden unelmakotien vielä uupuessa, olen joutunut keksimään vaihtoehtoisia unelmajuttujen toteuttamistapoja: pionit on haettu kaupasta ja raparperisadot löytyi äidin työkaverin puutarhasta. Mutta mikä parasta, kun raparpereista tekee kakun, maistuu se ihan yhtä hyvältä kuin haavekuvissa.

Reseptin löysin Eeva Kolun blogista - kokeilkaa ja ihastukaa. Itse tulin leiponeeksi kakkua kahdesti, kun aineksia ja syöjiä riitti (mahdollisesti saatoin korvata korvasin aamiaisen muutaman kerran raparperikakulla, mutta eiks se oo ihan okei?). Ja älkää arastelko sitruunan kanssa, sillä se näyttäisi olevan mansikan lisäksi raparperin parhaita ystäviä.


// Lemon-rhubarb cake. So delicious that I made it twice. Recipe from here.


xoxo Maria

6 comments :

  1. The tart looks so fluffy!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. can't understand what you've written but that tart looks SO GOOD! and great pics as well

    www.talesoftwoblog.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Thank you !
      I was just writing about that tart with more words and also about my dream gardens..
      You should definitely try the recipe !

      Delete
  3. Naaamm näyttääpä tosi hyvältä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Raparperi on kyllä kesän lempiherkkuja !!

      Delete

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)