coffee shop and boutique guide.


Tykkään pikkuputiikeista. Ja kivoista kahviloista. Kotisuomessa, mutta etenkin reissussa. 
Niissä on vaan sitä jotakin.
Ja miksi pyöriä samoissa ketjuliikkeissä, joita löytyy Suomestakin?
Ongelma on yleensä se, että kivat putiikit ja kahvilat on usein kiven alla. Ne on niitä pieniä, joita ei huomaa - ellei tiedä.

Tässä siis mun lempparit New Yorkin kahvilat ja putiikit:


IMG_5364
IMG_5363
IMG_5362

Toby's Estate Coffee

125 N 6th St, Brooklyn, NY 11249

160 5th Ave, New York, NY 10010

125 N 6th St, Brooklyn, NY 11249

Näitä ihania löytyy muutamia ympäri kaupunkia. Omat lempparit sijaitsee Williamsburgissa ja 5th Avenuella. Näistä jälkimmäinen on nerokkaasti yhdistetty kukkakaupan ja kirjakaupan kanssa ja johtaa sieltä ovi Club Monaco-vaateliikkeeseenkin. Kaikki lempparit siis samassa. Toby'sista löydät parhaat kahvit  ja näitä kannattaa ehdottomasti ostaa kotiin tuliaisiksi - oma suosikki on Brooklyn Blend.

IMG_5136
IMG_5135
IMG_5137

Cafe Ost

441 E 12th St, New York, NY 10009

Tämä ihana kahvila ei ehkä osu kävelyreittiesi varrelle, mutta kannattaa käväistä silti. Ihanat lattiat ja sisustus takaavat viihtymisen esteetikolle, itse tekisi mieli napata kahvilan tuolit kainaloon ja viedä kotiin. Ja on myöskin hyvää kahvia ja maistamani chocolate chip cookie oli mieletön. Suosittelen !

IMG_5290
IMG_5288
IMG_5289

AP Café

420 Troutman St, Brooklyn, NY 11237

Käytiin täällä reissun viimeisenä sunnuntaina lounaalla, joka oikeastaan meni enemmän toisesta aamiaisesta - ei haitannut ollenkaan ! Tila on aivan upea, tekisi mieli heittää asiakkaat pois ja muuttaa asumaan sinne. Muuttoaikeiden epäonnistuessa, suosittelen tilaamaan bataattipannukakut ja syömään ne suruun. Sijaintinsa takia tänne ei eksy vahingossa, itse päädyin tänne siskon ja siskon miehen mukana, mutta käynti on ehdottomasti vaivan arvoinen. Kaikki kolme annosta, joita maistoimme oli herkullisia ja kahvila on ihanan tilava ja kaunis.

IMG_5238
IMG_5267
IMG_5239

Joinery

263 S 1st St, Brooklyn, NY 11211

Tämän putiikin huomaa jo ulkoa. Kaunis puulaudoitus ulkopuolella houkuttelee astumaan sisälle ja kauppa itsessään ei jätä kylmäksi. Ihana tunnelma, kauniit tuotteet ja vaikkei ostaisi mitään, saa mukaansa ison kasan inspiraatiota. Nuo nahkalaukut - ah !

IMG_5265

Home of the Brave

146 Franklin St, Brooklyn, NY 11222

Ihana sisustusliike, vähän skandinaavisella tyylillä. Mukaan meinas tarttua yhtä sun toista, etenkin kuvassa näkyvä kultainen kakkulapio houkutteli, mutta hillitsin itseni ja päädyin vain ihastelemaan tuotteita.

IMG_5266
Untitled
Untitled

Bellocq tea atelier

104 West St, Brooklyn, NY 11222

Teen ystävät huomio ! Jos etsit tunnelmallista teeputiikkia, tässä se on. Heti kun tänne astuu sisään kadun äänet katoaa ja itse liike on kovin kaunis. Teetä saa maistella ja jos niitä päätyy ostamaan kotiin tai lahjaksi, pakataan tee joko paperipussiin tai ihaniin metallipurnukoihin. Yksinkertaisesti ihana !

IMG_5237
IMG_5240

Bakeri

150 Wythe Ave, Brooklyn, NY 11211

105 Freeman St, Brooklyn, NY 11222

Näitä kahviloita on kaksi, toinen Williamsburgissa, toinen Greenpointissa. Jos mielesi tekee ihania leivonnaisia ja sämpylöitä - suuntaa tänne. Valitsemani kookoskreemileivos oli niin hyvää, että piti ostaa kotiin myös yksi. Jos mieli tekee suolaista valitse paikan lohibagel.
Pieni takapiha suloisine penkkeineen ja murattiseinineen on ihanan rauhallinen paikka istuskella ystävien kanssa ja sijaitsee siis Williamsburgin Bakerissa.

IMG_5261
IMG_5260

Pasmal NYC

99 Franklin St, Brooklyn, NY 11222

Kaksi pientä hurmuria saivat minut poikkeamaan tässä putiikissa, joka oli todella kaunis pieni vaateliike, jossa myös muutamia pientuotteita mm. kosmetiikkaa. Koirat ovat ymmärtääkseni liikkeen omistajan koiria ja majailevat siellä usein. Tälläiselle koirakuumetta potevalle kaunis liike + suloiset koirat = ei tehnyt mieli lähteä kovin äkkiä. Harmiksi hurmureita ei voinut kiikuttaa kassan kautta kotiin, vaikka kovasti olis tehny mieli. Alemmassa kuvassa näkyvä raitamekko jäi vähän mietityttämään, oli kovin ihana siskon bongaus !

IMG_5152
IMG_5133
IMG_5151
IMG_5134
IMG_5116

Apartment by the Line

76 Greene St, New York, NY 10012

Tämä konseptiputiikki oli jo edellisen reissun to do -listalla, mutta jostain syystä ei viimeksi ehditty sinne. Onneksi nyt. Liiketila on käytännössä upea asunto SoHossa ja kaikki minkä näet, on myynnissä. Sohvista mattoihin ja aurinkolaseista kosmetiikkapurnukoihin ja vaatehuoneen sisältöihin. Päällimmäinen tunne visiitin jälkeen oli muuttoaikeet kyseiseen paikkaan, mutta onneksi mukaan lähti kasa inspiraatiota ja yhden reissun lempikuvista.
Hauska sattuma oli se, että molemmat myyjät ihmettelivät miksi näytän niin kovin tutulta ja lopulta ilmeni, että näytän heidän työkaveriltaan. Mikäs siinä, sopisin tuonne selkeästi töihin ;)

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Concrete + Water

485 Driggs Avenue, Brooklyn, NY 11211

Tässä liikkeessä on ihana tunnelma ja ihana valo ! Kauniiden tuotteiden lisäksi, perältä löytyy pieni takapiha, jossa voi käväistä myös. Tykkäsin erityisesti tuoksukynttilöistä ja tuotteiden esillepanosta. 

Untitled
Untitled

Homecoming

107 Franklin Street (Greenpoint & Franklin), Brooklyn, NY 11222

Kun yhdistää kahvilan, kukkakaupan ja putiikin lopputulos on yleensä ihana. Näin kävi tässäkin tapauksessa. Isosisko kotiutti tästä putiikista kalenterin itselleen, omalla kohdalla jäi kaivelemaan tuo reseptikirja... 

IMG_5074
IMG_5078

Bakeshop by Woops

548 Driggs Ave, Brooklyn, NY 11211

Tämä kahvila sai toimia reissun ensimmäisenä jääkiekon mm-kisakatsomo paikkana. Eli toisinsanoen nettiyhteys löytyy, kuten suurimmasta osasta kahviloita. Ehkä ihanin idea avata iso ikkuna kadulle ja laittaa siihen ikkunalauta, joka toimii pöytänä. Huvittavaa oli se, että paikka ehti laajeta reissun aikana kuvassa oikealla näkyvän rullaoven paikalle ja ohi kävellessä olin ihan hämmentynyt, että oliko tämä sama paikka kuin missä olin käynyt. 
Plussaa hyvät leivonnaisvalikoimat, tuoreet kukat ja ihana sisustus. Miinusta äänekäs ilmastointi.


Ai, että. Pitää huomenna aamulla kaivaa kahvituliaiset kaapista ja nauttia aamupalalla niistä.
Toivottavasti näistä on teille iloa, kun jonain päivänä reissaatte New Yorkiin. 


// My New York coffee shop and boutique guide.


xoxo Maria

Comments

  1. OMG, love all these pictures !
    One of my best friends is going to NY tomorrow, I will provide her your post ;)

    Miriana's World Blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Thank you so much !
      And I hope your friend likes my guide !

      xx

      Delete
  2. UPEITA kuvia, kuten sulla aina, voi että! :) Etkä ollenkaan muuten auta mun ihan hirvittävää ikävää Yhdysvaltoihin ja vielä kauheampaa matkakuumetta juuri New Yorkiin...! Eääh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos <3
      :D matkakuumeen villitseminen on elämäntehtäväni... oli sitten kyse omasta matkakuumeesta tai jonkun muun...

      Delete
  3. Great place to have a cup of coffee and do your shopping ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree ! Unfortunately they are not here in my home city :D

      Delete

Post a Comment

Popular Posts