Tuesday, March 3, 2015

Cake please.

Untitled

Suklainen kookoskermakakku


Pohja:
7 dl manteleita
1 dl kookoshiutaleita
1 keskikokoinen banaani
5 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)
miniripaus merisuolaa

Suklaatäyte:
5 rkl raastettua kaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
0,5 dl pähkinävoita
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)
ripaus suolaa

Kuorrutus:
1–2 banaania
kookoskermavaahtoa 

Pinnalle:
kookoslastuja- tai -hiutaleita

Vuoan halkaisija noin 17 cm 



Kookoskermavaahto:

Valmista kookoskermavaahto. Katso ohje täältä. Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Pohjataikina:

Hienonna mantelit tehosekoittimessa. Lisää kookoshiutaleet ja banaani ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää raakakaakaojauhe, makeutusaine ja suola. Sekoita. Taikinan tulee olla kuivahkoa mutta muovailtavaa. Lisää tarvittaessa jauhettuja manteleita ja kookoshiutaleita. Tarkista maku ja lisää halutessa makeutusta. 

Suklaatäyte: 

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy juoksevaksi lämpimässä vesihauteessa ja lisää sekaan pähkinävoi, kaakaojauhe, hunaja ja suola. Sekoita. Tarkista maku ja lisää halutessasi jotain maustetta. 

Kokoaminen:

Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperista ympyränmuotoinen pala helpottamaan kakun siirtämistä. Painele puolet pohjataikinasta vuoan pohjalle tiiviisti ja tasaisesti. Levitä ohut kerros sulaa suklaatäytettä pohjataikinan päälle. Jätä loppuosa suklaaseoksesta odottamaan lämpimään vesihauteeseen. Siirrä kakkuvuoka pakastimeen noin 15 minuutiksi tai kunnes suklaa on kovettunut. Ota vuoka pakastimesta ja painele suklaakerroksen päälle pohjataikinan loppuosa. Kaada pinnalle toinen kerros suklaatäytettä ja siirrä vuoka uudelleen pakastimeen. 

Kuorruta kakku. Suklaan jähmetyttyä ota vuoka pakkasesta, irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluastialle. Anna kakun sulaa hetki. Viipaloi kakun pinnalle reilusti banaania. Ota tekemäsi kookoskerma jääkaapista ja sekoita sitä hieman. Levitä kookoskerma kakun pinnalle. Lisää pinnalle kookoslastuja ja tarjoile kakku.

Resepti ihanalta Virpiltä/Vanelja.fi

Untitled
Untitled

Raw Chocolate Coconut Cream Cake


Base:
7 dl almonds
1 cup grated coconut / coconut flakes
1 medium sized banana
5 tablespoons raw cocoa powder
3 tablespoons organic honey (or coconut palm syrup)
pinch of sea salt

Chocolate Filling:
5 tablespoons grated cocoa butter
1 tablespoon virgin coconut oil
0,5 dl peanut butter
3 tablespoons raw cocoa powder
3 tablespoons organic honey (or coconut palm syrup)
pinch of sea salt

Frosting:
1-2 bananas
coconut whipped cream 

On top:
coconut flakes

Cake tin: about 17 cm


Coconut whipped cream:

Prepare coconut whipped cream. See instructions here. Move the whipped cream to the refrigerator and let it wait until you´ve made the cake.

Base:

Chop the almonds in a blender. Add coconut flakes and the banana and mix to a smooth paste. Add raw cocoa powder, sweetener and salt. Stir. The dough should be now easily moldable, quite dry but not crumbly or flaky. If necessary add ground almonds or coconut flakes. Taste and add sweetness if desired.

Chocolate Filling:

Melt the cocoa butter and coconut oil in a warm water bath. Add peanut butter, cocoa powder, honey and salt. Stir. Taste and add sweetness if desired.

Assembly:

Cut a round piece of baking paper on the bottom of a cake tin so that the cake is easy to move afterwards. Press half of the dbase ough into the bottom of the pan tightly and evenly. Apply a thin layer of chocolate filling over the dough base. Leave the rest of the chocolate filling wait in the warm water bath. Transfer the cake tin in the freezer for about 15 minutes or until the chocolate has hardened. Take the pan from the freezer and press the rest of the base dough over the chocolate filling. The pour the rest of the chocolate filling on top of the dough andmove the pan in the freezer again.

When chocolate has solidified in the freezer remove the cake from the pan and lift on a serving plate. Let the cake melt for a moment in a room temperature. Slice a banana or two and put the slices on top of the cake. Take the coconut whipped cream form the fridge and frost the cake. Add some coconut flakes on top. Serve and enjoy!


Recipe from the lovely Virpi/Vanelja.fi

Untitled
Untitled

I love cakes. They are so beautiful and somehow special. They are often a sign that there was a party - and well a party without a cake is just a meeting.
But even though my philosophy behind baking is normally, that I'd rather bake more rarely but with ingredients like real butter and sugar, it's amazing to find a delicious recipe which tastes good and is made out of healthy ingredients. Then you feel good also afterwards.
So here is the best raw cake recipe I've ran into - so far.
Delicious and beautiful.


Rakastan kakkuja. Ne on niin kauniita ja jotenkin erityisiä. Usein kakku kertoo siitä, että on ollu juhlat - ja juhlat ilman kakkuahan on oikeastaan vaan tapaaminen.
Yleensä filosofiani leipomisen suhteen on se, että mieluummin leivon harvemmin mutta kunnon aineksista kuten aidosta voista ja sokerista, mutta ai että kun on ihana löytää herkullinen resepti joka sekä maistuu että tuntuu hyvältä. Ja se on terveellisten ainesosien ansiota.
Siispä tässä paras raakakakkuresepti johon olen tähän menessä törmännyt.
Herkkulista ja kaunista.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

xoxo Maria

2 comments :

  1. Oi mitä ihanaa herkkua ja niin kauniita kuvia, kuten aina! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Oli kyllä hyvää ! Kiitos ihana.

      Delete

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)