WEEKEND TREATS
MANSIKKA-RAPARPERIJÄÄTELÖ
1 iso raparperin varsi
2,5 dl tuoreita mansikoita + muutama tarjoiluun
1 tlk (400ml) täysrasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)
1 rkl cashewvoit (tai kookosvoita)
1 rkl neitsytkookosöljyä
3-5 rkl hunajaa (tai esim. kookossiirappia)
1/2 tl vaniljauutetta
Huuhtaise raparperin varsi, kuori tarvittaessa ja pilko pieniksi paloiksi. Pese myös mansikat ja poista kannat. Avaa kookosmaitopurkki ja kaavi valkoinen, paksu aines tehosekoittimeen.
Lisää raparperit, cashewvoi, kookosöljy, hunaja, vanilja sekä puolet mansikoista. Sekoita, kunnes saat kermaisen, sileän seoksen.
Maista, ja lisää makeutusta tarvittaessa.
Jäätelökoneella: kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista laitteen ohjeen mukaan. Juuri ennen kuin jäätelö on valmista, lisää joukoon loput mansikat pilkottuina.
Ilman jäätelökonetta: pilko jäljelle jääneet mansikat pieniksi paloiksi. Kaada jäätelöseos pakastuksen kestävään astiaan ja sekoita joukkoon mansikat. Pakasta noin 3 tunti, sekoittaen huolellisesti 30min välein.
Resepti Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion jäätelökirjasta.
Ensimmäinen kokeilu ihanasta Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion jäätelökirjasta oli onnistunut.
Vaikka ihan tavallisen jäätelön suurena ystävänä on pakkoa sanoa, ettei tämä tietenkään samalta maistu. Mutta jokatapauksessa oli todella herkullista, eli näitä jäätelökokeiluja tullaan tekemään tänä kesänä enemmänkin !
Ihanaa viikonloppua, täällä ollaan jo ehditty nuotioretkille ja tekemään synttärikakkua isälle.
// The first time I have ever made ice-cream was a success. The recipe is from the lovely ice-cream book N'ice cream, written by Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvio. And with the courage I got from this experiment, I'll be definitely trying more recipes during the summer.
xoxo Maria
Onpa kauniit kuvat! Kiitos kun kirjoitit kirjastamme <3
ReplyDeleteeipä kestä <3 ihana kirja, niin on ilo kirjottaa :)
Delete