Sunday, October 11, 2015

sundayplate: beetroot, potato and feta-cheese casserole

IMG_8785.JPG_effected

Ainekset
4 annosta

4 (n. 800 g) punajuurta
4 (n. 400 g) kiinteää perunaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl timjamia
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa
2,5 dl kasvislientä

Ohjeet

Kuori ja suikaloi tai raasta juurekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa juuressuikaleet, valkosipulit ja mausteet. Murusta fetajuusto. Levitä kasvikset kerroksittain fetan kanssa voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle kasvisliemi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin foliolla peitettynä 30 minuuttia. Poista folio, nosta lämpö 225 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Resepti täältä.

IMG_8792.JPG_effected
IMG_8787.JPG_effected

Syyssunnuntaina lautaselta löytyy juureksia.
Pitkään haudutettu ja herkullinen maku maistuu jotenkin erityisen hyvältä kun ulkona on viileää ja ei ole kiire minnekkään. Muutenkin sesonkiruoassa on jotain erityisen houkuttelevaa. Erilaiset vihanneskeitot, padat ja lämpimät aamupalat mielessä.
Onneksi on loma, ehtii testailla vaikka mitä kivoja reseptejä.

ihanaa, kiireetöntä sunnuntaita !

// On an autumn sunday you'll find root vegetables on my plate. Slowly cooked and delicious. It doesn't really get better than having a hot meal when the temperatures get low outside. Have a lovely sunday !


xoxo Maria


ps. Kiitos Hyvää - kirja-arvonta päättyy tänään kello 18 ! Vielä ehtii osallistua :) klik !

No comments :

Post a Comment

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)