Thursday, August 27, 2015

rhubarb cupcakes.

IMG_6240.JPG_effected

Rhubarb Cupcakes

1½ cups all-purpose flour
¼ teaspoon baking soda
¼ teaspoon baking powder
½ teaspoon coarse salt
½ cup unsalted butter, room temperature
1 cups sugar
2 large eggs, room temperature
1 teaspoon pure vanilla extract
½ cup sour cream, room temperature
½ pound rhubarb, stalks trimmed and cut (2 cups)


Topping

200g cream cheese (philadelphia)
200g white chocolate


1. preheat the oven to 350℉/180℃. Line standard muffin tins with paper liners. Whisk together flour, baking soda, baking powder and salt.

2. With an electric mixer cream butter and sugar until pale and fluffy. Add eggs, one at a time. Beat in the vanilla extract. Reduce speed to low and add flour mixture in two batches and the sour cream. Stir in the rhubarb.

3. Divide batter evenly among lined cups, fillin each three-quarters full. Bake about 25 minutes.

4. For the topping, melt the white chocolate. Pour the melted chocolate in a bow with the cream cheese and mix with an electric mixer until smooth. If the topping is too runny, put it in the fridge to harden.

IMG_6249.JPG_effected
IMG_6236.JPG_effected
IMG_6248.JPG_effected
IMG_6245.JPG_effected
IMG_6251.JPG_effected
IMG_6257.JPG_effected
IMG_6250.JPG_effected

Meillä on töissä tapana tehdä herkkuja työkavereille oman loman alkaessa.
Päätin leipoa kesäisiä raparperimuffinsseja, kun kerrankin oli hyvä syy leipoa.

Loma alkoi ja loma loppui, mutta halusin nyt kuitenkin jakaa teille muffinssireseptin.
Sillä voi kuulkaas. 
Näistä tuli parhaita muffinsseja - ikinä !

Suosittelen testausta hetimiten, nyt kun vielä raparperia voi löytää kaupan hyllyltä. Kirpeän raikas raparperi ja täyteläinen valkosuklaa-tuorejuustokuorrute tasapainottaa kivasti toisiaan ja lopputuloksena on kesän paras herkku. 


// Made rhubarb cupcakes for my work mates when I started my summer vacay. Best cupcakes ever !


xoxo Maria

4 comments :

  1. Yummy!
    Wonderful blue plate!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you ! they were really good, wouldn't mind eating some right now :)

      Delete
  2. No mutta hei!
    Ollaan seurattu puolin ja toisin toisiamme ig:ssä ja nyt löysin sun blogiinkin, puolisattumalta. Vallan ihana blogi! Kauniita valokuvia sulla, täälläkin. Aloitin itsekin just taas uudelleen bloggailun: http://www.lily.fi/blogit/mellisonant Törmäillään! :)
    / @annikavki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihanainen <3 pitääkin mennä heti kurkistamaan sun blogia --->

      xx

      Delete

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)