Tuesday, December 9, 2014

9. December: White christmas.

IMG_0049
Untitled

Christmas cheesecake with blueberries 

200g gingerbread
75g butter

Filling:
400g white chocolate 
2,5dl double cream
400-500g cream cheese
blueberries

pomegranate seeds

1. Put parchment paper on a springform cake pan. Crush the gingerbread cookies and mix them with the melted butter. Press the cookiemixture into the base of the cake tin. Cool down in the fridge or in the freezer while making the filling.
2. Melt the white chocolate. Beat the double cream and the cream cheese together with an electric mixer and add the melted chocolate while mixing.
3. Pour about half of the filling into the tin, add blueberries and add the rest of the filling on top of the blueberries.
4. Let the cake cool down in a fridge (or a freezer) at least for 3-4hours or overnight.
5. Decorate with pomegranate seeds.

Enjoy !


Jouluinen mustikkajuustokakku 

200g pipareita
75g voita

Täyte:
400g valkosuklaata
2,5dl kuohukermaa
400-500g tuorejuustoa
mustikoita

granaattiomenan siemeniä

1. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi. Murenna piparit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos vuokaan ja laita se jäähtymään jääkaappiin tai pakastimeen täytteen tekemisen ajaksi.
2. Sulata valkosuklaa. Sekoita kuohukerma ja tuorejuusto sähkövatkaimen kanssa ja lisää sula valkosuklaa.
3. Kaada noin puolet täytteestä vuokaan ja lisää mustikoita oman mielen mukaan. Lisää sen jälkeen loput täytteestä mustikoiden päälle.
4. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa (tai pakastimessa) n. 3-4 tuntia tai yön yli. 
5. Koristele kakku granaattiomenan siemenillä.

Nauti !

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

My favorite dessert is cheesecake. I love making them, eating them and serving them to my guests.
This christmas edition of my favorite cheesecake turned out even better than I dreamed. I loved the christmassy flavor from the gingerbread cookies but still keeping it fresh with the pomegranate. 
mmm m. this will definitely be on our christmas eve menu.

Lempi jälkiruokani on ehdottomasti juustokakku. Tykkään tehdä niitä, syödä niitä ja tarjota niitä vierailleni. Tämä lempijuustokakkuni jouluversio oli menestys. Parempaa kuin edes kuvittelin ! Kakussa on ihana jouluinen maku kiitos piparipohjan, mutta kokonaisuus pysyy kuitenkin raikkaana granaattiomenan ansiosta. 
mmm m. tämä päätyy ehdotomasti osaksi jouluaaton menua.

xoxo Maria

7 comments :

  1. Replies
    1. Thank you ! :) And it tastes delicious too.

      xx

      Delete
  2. Omg that is GENIUS! never thought of using ginger bread as a crust. I will try that asap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) it is genious indeed ! Can't wait to hear how your cake turns out. I'm sure it will be YUMMY.

      Delete
  3. Tää oli kyllä hyvää!! (: kiitos reseptistä!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos ! :) pitää tehdä tätä uusiks pian.

      Delete

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)