Tuesday, April 15, 2014

to eat.

32-001

Before I left for New York I had the chance to get to know a new person. I love meeting new people and getting new friends, and I also love making delicious food when I have the chance. So as I knew she was coming to visit I decided to try this new recipe I found from the internet. And it turned out to be delicious ! :)

Recipe:

batter
125g cold butter
240g flour
1 egg
1tsp lemon juice

filling
1 box (250g) cherry tomatoes
olive oil
1-2 fresh rosemary sticks (I used dried rosemary)
150g goat cheese
2 eggs
1dl double cream
salt
black pepper

1. Mix together the cold butter and the flour. Add the eggs and the lemon juice. Mix until the batter is soft.
Warm up the oven to 200℃.
2. Put the batter to the fridge. Cut the cherry tomatoes in half and fry them on a pan with the chopped rosemary and olive oil.
3. Take the batter from the fridge and roll it until it's the size of the pie casserole. Put the batter in the casserole and make sure that also the sides are covered. Tingle the batter with a fork and bake it in the oven for about 10 minutes.
4. Mix the eggs and the double cream. Add salt and pepper. Put the cherry tomatoes and the sliced goat cheese into the casserole and pour the filling on top of them. Bake in the oven for about 20 minutes.


Ennen mun lähtöä New Yorkiin mulla oli mahdollisuus tutustua uuteen ihanaan ihmiseen. Mun mielestä on ihana saada uusia ihmisiä mun elämään ja tutustua uusiin ystäviin. On myös ihana kun kutsuu ihmisiä kylään, niin saa syyn kokkailla jotain hyvää. Tällä kerralla halusin koittaa netistä löytämääni reseptiä ja tästä tulikin aika hyvää :)


Resepti:

pohja
125g kylmää voita
240g vehnäjauhoja
1 muna
1tl sitruunan mehua

täyte
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
1-2 oksaa tuoretta rosmariinia (itse käytin kuivattua)
150g vuohenjuustoa
2 munaa
1dl kermaa
suolaa
mustapippuria


1. Nypi kylmä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sitruunan mehu työstäen taikinaa
kunnes se on pehmeää. Laita uuni lämpenemään 200℃. 
2. Laita taikina jääkaappiin ja paista sillä aikaa pannulla kirsikkatomaatinpuolikkaat ja pieneksi hakattu rosmariini öljyssä. 
3. Ota taikina jääkaapista ja kauli se piirakkavuokaan sopivaksi levyksi, nosta vuokaan ja painele taikina sekä pohjalle että vuoan reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja laita pohja paistumaan n. 10 minuutiksi. 
4. Sekoita kananmunat ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kirsikkatomaatit ja viipaloitu vuohenjuusto paistetun pohjan päälle ja kaada täyte niiden päälle. Paista sen jälkeen uunissa piirakkaa n. 20min.

Alkuperäinen resepti täältä. The original recipe is from here.

xoxo Maria

No comments :

Post a Comment

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)