Monday, November 11, 2013

my principals of blogging.


Sain Happy Days blogin ihanalta Idalta haasteen, jossa kerrotaan omista blogiperiaatteista.
Koitan nyt sitten tiivistää ajatuksiani aiheesta tähän postaukseen :)

Syyskuu

Perusjutut:
Aloitin Dejiss-blogin täysin spontaanisti eräänä tylsänä hiihtolomapäivänä talvella 2011 sen enempää suunnittelematta tai ajattelematta blogin tulevaisuutta tai tyyliä. Sekavankirjavat postaukset painottuivat alusta lähtien tyylijuttujen ympärille, mitä sitä nyt tyylitaju toivottavasti on kehittynyt lukion alkuvuosista tähän päivään mennessä. Valokuvaamisesta olen aina ihan tykännyt, mutta totaalihurahtaminen kameroiden maailmaan tapahtui blogin kautta, yksinkertaisesti sen takia että kuvia tuli otettua niin paljon että siinä halusi kehittyä ja päästä eteenpäin. Peruspokkari vaihtuikin pian järkkäriin. Blogissani tärkeimpänä olen aina pitänyt valokuvia. En koe olevani hyvä kirjoittaja ja en itse kauheasti jaksa lukea liirunlaarun tarinoita muiden ihmisten arjesta, ellei kirjoittaja ole vähintäänkin yhtä taidokas kuin Kaikki Mitä Rakastin-blogin Eeva. Siksi blogini onkin erittäin kuvapainotteinen ja luultavasti sellaisena se tuleekin pysymään. 
Dejiss-nimi syntyi pitkän pohdinnan tuloksena, halusin lyhyen ja ytimekkään nimen joka jollain tavalla liittyisin sekä blogiin että minuun. Nimi liittyykin sukunimeeni ja englanninkieliseen sanaan bliss. Ja sitä tämä blogi onkin, lähinnä niitä onnen, ilon ja kauneuden hetkiä minun elämässäni.

Teksti ja ulkoasu:
Ehdinkin jo mainita, etten koe olevani kovinkaan taidokas kirjoittaja. Siksi useimmiten blogini teksti on lyhyt katkelma päivän fiiliksistä ja lähinnä annan kuvien puhua puolestaan.
Ulkoasu oli aijemmin hieman romanttisempi (musta koukerokuvio, josta kyllä pidin) mutta lopulta päädyin vaihtamaan sen tähän nykyiseen yksinkertaisempaan versioon. Olen aina pitänyt haalean vaaleanpunaisesta ja koska en kokenut minimalistista kokovalkoista omakseni, päätin valita väreiksi harmaan ja vaalenpunaisen. 
Tekstiä kirjoitan englanniksi ja suomeksi (vaikka välillä kyllä laiskottaa, kuten nyt :D) koska minulla on ystäviä sekä sukulaisia, sekä muita seuraajia jotka eivät Suomen kieltä ymmärrä. Sekin on välillä osasyy, etten jaksa raapustaa pitkiä tekstejä, sillä kääntäminen on todella rasittavaa puuhaa..

Kesäkuu2

Kuvat:
Olen nykyään entistä tarkempi kuvista joita lisään blogiin. Koitan välttää liian suurta itsesensuuria, sillä muuten kaikki "munreidetnäyttääisoilta" tai "munhiuksetmeneehuonosti" kuvat päätyisivät roskiin :D Kuitenkin kuvien ollessa pääroolissa pyrin siihen että ne ovat mahdollisimman hyvälaatuisia ja miellyttävät silmää. Mitä kuvien kopiointiin tulee, teen kovin harvoin kollaaseja tai inspiraatiopostauksia, mutta kun niitä teen pyrin ilmaisemaan lähteen, tosin myönnettäköön että välillä tulee käytettyä lähteenä pinterestiä vaikka se ei ymmärtääkseni ole oikein. Pyrin kuitenkin käyttämään blogissani lähes ainoastaan omia kuviani, valokuvaus kun nyt sattuu olemaan niin kivaa !

Linkit ja muut blogit:
Luen itse paljon blogeja ja niistä saa kyllä ison annoksen inspiraatiota ja "vertaistukea". On ihanaa kun on muita samanhenkisiä ihmisiä, pyrinkin olemaan aktiivinen lukija ja kommentoija, sillä bloggaajana tiedän kuinka paljon kivat kommentit piristävät. Seuraan itse sekä ulkomaalaisia, että suomalaisia blogeja. Lemppareitani löydät blogini oikeasta reunasta tai klikkaamalla profiiliani bloglovinissa. Blogissani näkyy harvemmin linkkejä, mutta esimerkiksi resepti-linkkejä voi blogistani bongata.

Yhteistyö ja mainonta:
Itse en ole mainontaa vastaan. Pidän huolella tehdyistä, bloggaajan tyyliin sopivista ja samanhenkisyyttä huokuvista yhteistyö- tai mainospostauksista. Oma blogini on vielä sen verran pieni, että mainosjuttuja ei hirveästi ole vaikka muutamia mainosjuttuja blogissani on jo nähtykin. En kuitenkaan koe mainontajuttujen olevan ainakaan vielä niin kovasti minun juttuni, sillä teen tätä lähinnä omaksi ilokseni ja ihan vain sen takia että nautin bloggaamisesta. Kuitenkin jos kivoja yhteistyöjuttuja tulee joskus vastaan, niin olisin mielelläni mukana, kunhan vain ne sopisivat tyyliini ja blogiini. Idan sanoin "Itse en halua mainostaa tuotteita tai yrityksiä, joiden arvoja ja periaatteita en pysty täysin kannattamaan."

Ikävät kommentit:
Blogissani näkyy harvemmin ikäviä kommentteja, kiitos teille siitä ! Muutamia ikäviä tapauksia kyllä on jäänyt mieleen, vaikka pyrinkin siihen etten uhraa ajatuksiani ikäville kommenteille.
Itse en vain ole koskaan ymmärtänyt kuka haluaa kuluttaa aikaansa kirjoittaen ikäviä kommentteja, itse en ainakaan viivy sellaisella sivulla kovin pitkään josta en pidä, saati sitten että urhaisin aikaani ilkeiden juttujen kommentointiin. 
Olenkin kiitollinen, että blogini kommentointi on pysynyt positiivisena ja iloisena :)

Liitännäiset ja some:
Dejiss löytyy niin facebookista kuin instagramista. Inspiraatiota kaivan pinterestistä ja weheartit:sta.
Löytyypä minulta myös tumblr blogi, jonne kokoan kuvaamiani arkisia hetkiä. Käykääpäs kurkkaamassa :) 

Syyskuu1

Parasta bloggauksessa:
Samanhenkiset ihmiset, niin te oman blogini lukijat kuin toiset bloggaajat joiden blogeja voi lukea.
Ja oi oi, kyllä se valokuvaus on niin kivaa ! Ja se että omia valokuvaus-tuotoksiaan voi jakaa, olisi jotenkin surullista jos kaikki kauniit kuvat jäisi kovalevyn uumeniin homehtumaan. On ihana kun voi jakaa omaa inspiroitumistaan näin kivalla tavalla.

Vinkit aloitteleville bloggajille:
Panosta kuvien laatuun, itse ainakin tykkään katsoa kivoja/laadukkaita kuvia. 
Huomioi lukijat, kommentteihin vastaaminen on mielestäni jo ihana ele bloggaajalta. Älä ylianalysoi, kyllä se oma tyyli ja tapa bloggailla löytyy. Nauti vaan siitä mitä teet, äläkä tee sitä muun kuin itsesi takia.


Semmosia ajatuksia tällä kertaa :) Jotenkin kummallista kirjoittaa tekstiä näin paljon, mutta kiva tehdä jotain erilaisiakin juttuja joskus. 

xoxo Maria

No comments :

Post a Comment

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)