Friday, September 13, 2013

PARIS TRAVEL PHOTO DIARY

A mix of random photos on my trip. Sekoitus satunnaisista matkakuvista.

IMG_6582.JPG_effected

The view from Notre Dame tower. I recommend going there especially if you are an EU citizen and 18-25 years old.. then it's free :) Also the entry to Louvre and Versailles is free. You just need your ID to prove your age and that you are a citizen.

Näkymät Notre Damen tornista. Suosittelen sinne kiipeämistä, etenkin jos olet EU:n kansalainen ja 18-25 vuotias.. koska silloin se on ilmaista :) Sisäänpääsy Louvreen ja Versaillesiin on myös ilmanen, tarvitset vaan henkkarit että pystyt todistamaan iän ja kansalaisuuden.

IMG_6212.JPG_effected

The Champs-Élysées Laduree. The most beautiful shop sign. Oh I love it.

Champs-Élyséen Laduree. Ehkä kaunein kaupan kyltti ikinä. Ihana.

IMG_6558.JPG_effected
IMG_6261.JPG_effected

The port to Versailles. BEAUTIFUL.

Portti Versaillesiin. KAUNISTA.

IMG_6295.JPG_effected
IMG_6303.JPG_effected

The garden in Versailles is simply beautiful. Well not that simple... (haa haa) We wanted to see the fireworks on saturday, but due to bad shoe choices and us both being tired we chose not to stay for the fireworks. But the castle and the garden were beautiful enough. I just can't get enough of this place.

Puutarha Versaillesissa on kyllä yksinkertaisesti kaunis. Tai no.. yksinkertaisesti (hehheh) Haluttiin nähdä lauantaina ilotulitukset, mutta huonojen kenkävalintojen takia ja molempien väsymyksestä johtuen päätettiin ettei kumminkaan jäädä. Mutta linnassa ja puutarhassa kyllä riitti näkemistä. Tästä paikasta ei voi vaan saada tarpeekseen.

IMG_6258.JPG_effected
IMG_6302.JPG_effected
IMG_6532

On the train back from Versailles.

Junamatka Versaillesista takaisin.

IMG_6619.JPG_effected

Summer flowers and Notre Dame.

Kesäkukkia ja Notre Dame.

IMG_6594.JPG_effected
IMG_6605
IMG_6752.JPG_effected

One of my favorite things in Paris is watching Paris up above. We found many places with a great view and this one was one of my favorites. The department store Galeries Lafayette has a terrace with free entry and it's not really crowded there. So you can for example take some food with you there and enjoy a meal with a wonderful view. The department store Printemps has also a terrace with a cafe, but they don't like you bringing your own food there, so I prefer the terrace of Galeries Lafayette.

Yks lempijutuista Pariisissa oli Pariisin katseleminen ylhäältä päin. Löydettiin monia kivoja paikkoja upeilla näköaloilla ja tämä oli yks mun lemppareista. Galeries Lafayette- tavaratalolla on terassi, jonne pääsee ilmaiseksi ja siellä ei oo kauheeta tungosta. Joten eväät mukaan ja nauttimaan ruokailusta upeiden näköalojen kera. Myös Printemps- tavaratalolla on terassi, jossa on kahvila mutta ne ei tykkää jos viet sinne omia eväitä, joten ite tykkäsin enemmän Galeries Lafayetten terassista.

IMG_6747.JPG_effected

Pierre Herme macarons, which in my opinion were almost better than the Laduree-ones. Especially the pink one in the picture was DELICIOUS !

Pierre Herme macaron-leivoksia, jotka mun mielestä on melkein parempia kuin Ladureet. Etenkin toi vaaleanpunainen, joka näkyy kuvassa oli HERKKUA !

IMG_7034

Dessert time. Some cake from our favorite bakery, which was near our rental apartment.

Jälkiruoka-aika. Kakkua meijän lempileipomosta, joka oli meidän vuokra-asunnon lähellä.

IMG_6795.JPG_effected

A view from the terrace of Printemps. Gotta love parisian rooftops.

Näkymä Printempsin terassilta. Ahh kuinka rakastan pariisilaisia kattoja.

IMG_6875
IMG_6882.JPG_effected

Louvre.

IMG_6898.JPG_effected
IMG_6878
IMG_6857.JPG_effected-001

We spotted tons of newly weds taking photos. This photo is one of my favorites ♥ Makes me wanna pursue my dream of becoming a wedding photographer. Oh love at Louvre.

Nähtiin vaikka kuinka monta hääparia ottamassa kuvia. Tämä kuva on yks mun lemppareista ♥ Tekee mieli toteuttaa yks unelmistani, eli häävalokuvaajaksi ryhtyminen. Voih, rakkautta Louvrella.

IMG_6749.JPG_effected

The most delicious of them all. If I remember correctly this was a raspberry-yoghurt macaron. Yum !

Kaikista herkullisin macaron-leivos. Jos muistan oikein tää oli vadelma-jogurtti macaron. Nam !

IMG_7049

View over Paris from the Sacre-Coeur.

Näkymät Pariisin ylle Sacre-Coeuriltä.

IMG_7255.JPG_effected

#happy #feet in Paris !

IMG_7242
IMG_7043.JPG_effected

A really beautiful church and on a clear day you can see whole Paris from here. I also love the atmosphere inside the church. So calm and somehow beautiful.

Kaunis kirkko ja kirkkaana päivänä täältä näkee koko Pariisin. Myös kirkon sisällä on aivan ihana tunnelma. Jotenkin niin rauhallinen ja kaunis.

IMG_6928
IMG_6333_Fotor
IMG_6919.JPG_effected
IMG_7468.JPG_effected

Laduree macarons. The most delicious is maybe the caramel or the coconut flavor.

Laduree macaron-leivoksia. Parhaat maut on ehkäpä caramel ja kookos.

IMG_6208.JPG_effected
IMG_7456

AND.... if you ever go to Paris. Taste one of these. Worth all the money (it's quite expensive) and in my opinion something really really delicious. mmmm m.

JA... jos koskaan menet Pariisiin. Maista tälläistä. Koko rahan arvoinen (on aika kallis) ja mun mielestä jotain todella todella herkullista. mmmm m.

IMG_7179

+33℃, Eiffel tower and enjoying a summer day in the park. Good times.

+33℃, Eiffel-torni ja kesäpäivästä nauttimista puistossa. Parasta.

IMG_7470.JPG_effected

xoxo Maria

18 comments :

 1. Aivan ihania kuvia! Ja varsinkin toi kuva hääparista <3 sä haluut hääkuvaajaksi ja mä haluun naimisiin :D hahah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3
   Ja sehän on sitten loistavasti niin että palkkaat mut hääkuvaajaks ;) hihi.
   Oon kyllä ite kans semmonen hääihminen, pinterest on paras ystävä kun tekee mieli fiilistellä hääjuttuja..mies vaan puuttuu :D:D mutta onneks isosisko on menossa naimisiin niin saa luvan kanssa fiilistellä :))

   Delete
 2. Ihania kuvia :) tunnelma välittyi ihan tänne kotisohville asti :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos :) !! Pariisissa on kyllä niin kaunista että on vaikee ottaa huonoja kuvia :D

   Delete
 3. Ihastuttavia matkakuvia. Tuolla pitäisi kyllä itsekin päästä käymään, niin pitkään siitä on tullut haaveiltua. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jen ! :) Suosittelen kyllä.. nyt oon kaks kertaa siellä kunnolla käyny ja vieläkin riittäis nähtävää ! Eli lippuja vaan varaamaan :)

   Delete
 4. Ihania kuvia ! Oot niin kaunis <3 Kunnon kuvaussessiot sitten, kun tuun sinne, eiks nii ?? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muiskis rakas <3 Kyllä !! Arvaa tuunko kaipaamaan kunnon asukuvaajaa kun nyt mennään kaukolaukaisimen avulla ! Siispä kuvausessiot, Yes please !!

   Delete
  2. koskas saammekaan nauttia sveitsin asukuvista ? :)

   Delete
  3. Huomenna, viim. sunnuntaina :) ! Kiva uus profiilikuva<3

   Delete
 5. Tosi hienoja kuvia! Käsittämätöntä, ettei Louvressa ole näkösällä turisteja :D Minne tahansa me mentiin, niin joka paikka oli niin tupaten täynnä että huh huh! Musta ei kyllä tullut Pariisi-fania vieläkään :D Ehkä mä jo luovutan ja tyydyn jatkossakin vähän pienempiin ja idyllisempiin kohteisiin. (Nimimerkillä lähdössä viettämään uutta vuotta Sydneyyn... Mikähän hulabaloo se siellä odottaa!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti ! :) Meillä kyllä oli yllättävän väljää ! Versaillesiinkin vaan käveltiin suoraan sisään, sama Louvren kanssa ! Itse tykkäilen Pariisista, mutta ymmärrän kyllä jos se ei sykähdytä.. välillä pikkupaikat on jotenkin kivempia kun ehtii ajatella ja olla eikä koko ajan oo ryysistä ympärillä :) Mutta ihanaa matkaa teille !! On varmasti upeet ilotulitukset ja muutenkin koko reissu !

   Delete
 6. Niin ihania kaikki nämä kuvat! Voi kun pääsisi itsekin joskus Pariisiin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Henna ! :) Mars mars lippuja ostamaan, ei se matka muuten toteudu ! Tai jos ei lippurahoja vielä ole niin säästämään siis :) hihi.

   Delete
 7. Oi kun nää sun kuvat on UPEITA! Ihan mielettömän kauniita. Meillä jäi Versailles ikävä kyllä näkemättä, se olis haukannu liian ison palan viikonloppulomasta. Mutta ainakin on selkeä syy taas ensi kerraksi lähteä :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti ihana Emma !! :) ja Versaillesin takia jo todellakin kannattaa palata ! Niiiin kaunis paikka.. oikeesti kameran kanssa meinaa seota :D (tai lähinnä tekis mieli hätyytellä muut turistit pois mun kuvaussessioiden tieltä... heh:D)

   Delete

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)