Sunday, July 15, 2012

RHUBARB.

Rhubarb-coconut cake / Raparperi-kookoskakku.
(Recipe from Avotakka magazine, Resepti Avotakka lehdestä)

IMG_0325

Short crust pastry:
125g butter
1½dl sugar
1 egg
2½dl wheat flour
1tsp baking powder
2tsp vanilla sugar

1. With an electric mixer, mix butter and sugar. Add the egg. Stir in also the flour-baking powder-vanillasugarmix.
2. Cover the springform cake pan (24cm) with butter and coconut-flakes.
3. Put the batter to the cake tin.

Filling:
400g rhubarb, cut in little pieces
1dl sugar

4. Mix the little rhubarb pieces together with the sugar in a bowl.
5. Add the filling on the batter, which is in the cake pan. Put it in the oven for 10minutes (200℃).

"The crumb mix":
1½dl wheat flour
2½dl coconut-flakes
2tbsp vanilla sugar
1dl sugar
100g butter

6. Mix all of the ingredients for the "crumb mix" by hand. Take the cake from the oven and add the mix on it. Put it back in the oven for about 20minutes.
7. Decorate with strawberries (if you want) and serve it with vanilla ice-cream for example :)

                                                                                                                                     

Murotaikina:
125g voita tai margariinia
1½dl sokeria
1 muna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja sekoita. Lisää myös vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele irtopohjavuoka (24cm) voilla ja kookoshiutaleilla.
3. Levitä taikina vuokaan.

Täyte:
400g raparperia leikattuna pieniksi kuutioiksi
1dl sokeria

4. Sekoita raparperikuutiot ja sokeri keskenään kulhossa.
5. Lisää täyte taikinan päälle kakkuvuokaan ja laita uuniin paistumaan 10minuutiksi (200℃)

Muruseos:
1½dl vehnäjauhoja
2½dl kookoshiutaleita
2rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
100g voita

6. Sekoita muruseostarvikkeet käsin, nyppimällä ja ripottele esipaistetun kakun päälle. Laita sen jälkeen takaisin uuniin noin 20minuutiksi.
7. Koristele kakku  mansikoilla (jos haluat) ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa :)


<3 Maria

6 comments :

  1. Oi että, näyttää hyvältä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on ! Oon nyt tehny sitä kaks kertaa ja on herkkua, suosittelen lämpimästi :)

      Delete
  2. Voi ei miten hyvän näköistä! Tuli ihan nälkä näistä kuvista :)

    http://say-it-like-you-eat-it.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos :) hehe, siitä vaan sit kokkailemaan !

      Delete

thanks for your comment ! kiitos kommentistasi ! :)